Mainos

Raportti: Ebola lähti leviämään 2-vuotiaasta lapsipotilaasta

Nyt leviävä Ebola-epidemian epäillään saaneen alkunsa 2-vuotiaasta lapsipotilaasta Guineassa. Tieto käy ilmi tutkijoiden New England Journal of Medicine-lehdessä julkaisemasta raportista.

Taaperolla todettiin kivuliaita oireita yhdeksän kuukautta sitten. Lapsi kuoli vain neljä päivää sen jälkeen, kun oireet olivat ilmestyneet.

Tutkijoiden julkaiseman raportin mukaan lapsen perheestä löytyi tämän jälkeen sairastumisien ketju. Pikkulapsen kuoleman jälkeen oireita oli esiintynyt tämän äidillä, joka kuoli joulukuun 13. päivä. Pian tämän jälkeen kuoli myös pikkulapsen 3-vuotias sisko sekä isoäiti.

Tauti levisi kylän ulkopuolelle sen jälkeen, kun useat ihmiset osallistuivat isoäidin hautajaisiin. Alueella on tapana koskettaa hautajaisista ruumista. Ebola leviää ruumiinelinten ja -nesteiden, kuten veren, syljen, virtsan ja muiden eritteiden välityksellä.

Kaksi hautajaisiin osaa ottanutta olivat levittäneet tartunnan kyläänsä, jossa se oli levinnyt terveystyöntekijöihin ja muihin sairastuneita hoitaneisiin. Tautikeskittymiä alkoi esiintyä näillä alueilla vuoden 2014 alussa, jolloin asiasta tiedotettiin Guinean terveysviranomaisille.

Tutkijat saapuivat paikalle saman kuun aikana ja alkoivat jäljittää taudin alkuperää.

Ebola-tartunnat ovat levinneet jo Liberiaan, Sierra Leoneen ja Nigeriaan nostaen maailmanlaajuista huolta. Tartuntaan on kuollut tähän mennessä liki tuhat ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.