Mainos

Raportti: Afrikassa keskityttävä hiv-tartuntojen estämiseen

Aidsin vastaisen taistelun pitäisi Afrikassa keskittyä pikemminkin uusien tartuntojen estämiseen kuin potilaiden hoitamiseen, suosittavat kansainväliset asiantuntijat.

Yli 22 miljoonalla ihmisellä on hi-virus Afrikassa. Yhdysvaltalaisen Institute of Medicine -tutkimuslaitoksen raportti ennustaa, että tartunnan saaneita voi vuonna 2050 olla jo 70 miljoonaa.

Kaikkia sairastuneita ei pystytä nykyresursseilla hoitamaan ja tehokkainta olisikin yrittää estää tartuntoja, raportissa sanotaan.

Uusien lääkkeiden avulla Afrikan Aids-luvut on paikoitellen saatu jopa pienenemään, kertoo Tansaniassa työskentelevä lastenlääkäri Leena Pasanen.

- Onneksi siinä on valoa näkyvissä. Aids-luvut ovat esimerkiksi Tansaniassa pienenemässä. Ratkaiseva apu ovat olleet aids-lääkkeet, jotka ovat olleet saatavilla lähes viiden vuoden ajan, Pasanen kertoo.

Institute of Medicine -tutkimuslaitoksen raportti julkistettiin juuri ennen tänään vietettävää Kansainvälistä aids-päivää.

Päivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hiv:stä ja aidsista, sekä löytää uusia ja tehokkaampia toimia epidemian hillitsemiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso lastenlääkäri Leena Pasasen haastattelu: (Huomenta Suomi 1.12.2010)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.