Raparperikakku äidille ja hunajainen vaniljakastike 10.5.2001

Vuoan pohjalle:
50 g sulatettua margariinia tai voita
1 dl tummaa ruokosokeria tai sokeria
5-6 dl raparperipaloja
säilykekirsikoita tai pakastemansikoita

Taikina:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä
1 dl maitoa

Tarjoiluun:
hunajaista- tai valmista vaniljakastiketta

1. Leikkaa tasapohjaisen pyöreän (halk.22-24 cm) kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Voitele vuoan reunat ja aseta leivinpaperi pohjalle.
3. Kaada puolet sulatetusta rasvasta leivinpaperin päälle ja ripottele sille puolet sokerista.
4. Levitä vuoan pohjalle raparperipalat niin, että ne peittävät pohjan tasaisesti ja paina kirsikat tai mansikat raparperipalojen väleihin.
5. Kaada päälle ohuena nauhana loput rasvasulasta ja ripottele päälle loput sokerista.
6. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
7. Lisää munat yksitellen vatkaten.
8. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
9. Levitä taikina vuokaan raparperipalojen päälle varovasti.
10. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia.
11. Kumoa kakku suoraan tarjoiluastiaan. Jos pohjapaperi on tarttunut kakun pintaan, irrota se varovasti.

Hunajainen vaniljakastike

1 prk ranskankermaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa ranskankerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon hunaja sekä vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Tarjoa raparperikakun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat