Mainos

Rapala Normarkin tulos heikkeni selvästi

Rapala Normarkin liikevaihto supistui prosentin verran heinäkuun lopussa päättyneen toimintavuoden aikana ja yhtiön tulos heikkeni selvästi. Liikevaihto laski tänään julkistetun vuosikertomuksen mukaan 594 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 601 miljoonaa markkaa.

Tilikauden voitto laski 68 miljoonasta markasta 40 miljoonaan markkaan. Yhtiön käyttökate oli 130 miljoonaa markkaa oltuaan vuotta aiemmin 151 miljoonaa markkaa. Osakekohtainen tulos laski 2,12 markasta 1,42 markkaan ja oma pääoma osaketta kohti 3,24 markasta 2,26 markkaan. Osingoksi esitetään 0,10 markkaa osakkeelta.

Tuloksen heikkeneminen johtui toimitusjohtaja Jorma Kasslinin mukaan vaikeasta markkinatilanteesta ja kahden Yhdysvalloissa toimivan jakelukanavan pääasiakkaan varastojen purkamisesta. Kuluttajakysyntä sen sijaan on hänen mukaansa säilynyt ennallaan.

Rapala Normarkin tilikauden viimeisen neljänneksen liikevaihtoi palasi Kasslinin mukaan edellisen tilikauden tasolle. Hän ennakoi konsernin tuloksen kääntyvän parempaan alkaneella tilikaudella. Yhtiön nettovelka kasvoi tilikauden aikana 126 miljoonaa markkaa ja oli tilikauden lopussa 561 miljoonaa markkaa. Velkaa kasvattivat 65 miljoonan markan osingot ja Storm-yhtiöiden hankintaan käytetyt 67 miljoonaa markkaa. Omavaraisuusaste laski 15,5 prosentista 9,7 prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.