Mainos

Rapala jatkoi ostoksia

Uistinvalmistajan viimeisin ostos on amerikkalainen Luhr Jensen. Kaupan myötä Rapalasta tulee maailman suurin metalliuistinten valmistaja.

Uistinvalmistaja Rapala jatkaa laajentumistaan ostamalla Yhdysvalloista Luhr Jensen -yhtiön kalastusvälinevalmistuksen. Rapala on syys-lokakuun aikana tehnyt jo neljä yritysostoa.

Hood Riverissä Oregonissa toimiva Luhr Jensen tunnetaan niin sisävesi- kuin merikalastukseen tarkoitetuista uistimistaan. Yhtiö kuuluu viiden suurimman uistinvalmistajan joukkoon Yhdysvalloissa. Markkinajohtaja se on Luoteis-Yhdysvalloissa ja Alaskassa sekä Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa.

- Kun laskemme yhteen Luhr Jensenin metalliuistimet ja Rapalan jo olemassa olevat Blue Fox -uistimet, Rapalasta tulee kaupan myötä kiistatta maailman suurin metalliuistinten valmistaja, kehuu Rapalan toimitusjohtaja Jorma Kasslin yhtiön tiedotteessa.

Luhr Jensenin toimitusjohtaja Phil Jensen kertoo tiedotteessa, että myyntipäätös oli vaikea. Liiketoiminnan perusti hänen isänsä 70 vuotta sitten.

Hän jatkaa Rapalan neuvonantajana ja konsernin amerikkalaisen jakeluyhtiön hallituksen jäsenenä.

Rapala siirtää vuoden kuluessa Luhr Jensenin tuotteiden valmistuksen Kiinan-tehtaaseensa. Kaupan mukana ei siirry henkilökuntaa.

Luhr Jensenin kalastusvälineyksikön liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella vajaat 7 miljoonaa euroa. Luhr Jensenin ruuanlaittovälineet eivät kuulu kauppaan.

Rapala on ostanut muutaman viime aikana unkarilaisen kalastusvälineyhtiön Euroholdin ja rovaniemeläisen puukkotehtaan Marttiinin. Lisäksi Rapala on hankkinut enemmistön Hartolassa toimivasta suksivalmistajasta Peltonen Skistä ja tehnyt sopimuksen maailmanlaajuisen jakelusopimuksen kalojen houkutusaineesta feromonista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.