Mainos

Ranuan jääkarhunpennusta haluttiin Sulo, tulikin Ranzo

Ranualla on julkistettu viime vuoden marraskuussa syntyneen jääkarhunpennun nimi. Yleisöltä tuli kesän aikana yli 32000 ehdotusta nimeksi. Voittajaksi selvisi Ranzo, jota ehdotti 31 ihmistä. Suosituin nimiehdotus oli Sulo, joka olisi sopinut pennun nimeksi yli 600 ihmisen mielestä.

Vielä keväällä presidentinvaalien läheisyydessä Sauli, Väinö ja Väinämö olivat nimisuosikkien kärkipäässä. Myöhemmin Sulon lisäksi nousivat suosituiksi nimiehdotuksiksi muun muassa Lumi, Pyry, Lumipallo, Mars, Onni ja Otto.

Kaikkiaan ehdotettiin tuhansia erilaisia nimiä. Joukossa olivat myös esimerkiksi Pörrö, Ranu, Pumpuli, Vilpertti, Amor, Sähki., Nallukka, Neptunus, Nalle, Edda, Söpö, Lillu ja Romanoff.

Eräät olisivat halunneet pennun nimeksi Joulupukki.

Pennun muuttoon valmistaudutaan

Ranzo-nimen valitsi eläinpuiston henkilökunnasta muodostunut raati. Puiston toimitusjohtajan Tommi Hinnon mukaan yksi syy kansainväliseltä kalskahtavaan nimeen on se, että Ranzo saattaa myöhemmin muuttaa johonkin toiseen eläintarhaan ulkomaille. Tämä on ilmeisesti edessä, jos ja kun Ranualle syntyy uusia jääkarhunpentuja.

Intendentti Mari Heikkilän mukaan Ranzo painaa nyt noin 60 kiloa. Se syö jo samanlaista ravintoa kuin emonsa. Mutta emo myös imettää sitä edelleen.

Ranzo on ensimmäinen elossa selvinnyt Suomessa syntynyt jääkarhunpentu. Se on toinen marraskuussa syntyneistä kaksosista, joista toinen kuoli pian syntymänsä jälkeen. Aiemmin Ranualla on kuollut kolme pentua.

Yleisöryntäys Ranualla

Ranzo aiheutti kesän aikana Ranuan eläinpuistossa varsinaisen yleisöryntäyksen. Tähän mennessä puistoon on myyty jo 131 000 lippua. Edellinen vuoden kävijäennätys vuonna 1983 perustetussa puistossa oli 111 000 ihmistä.

Kesän aikana vilkkaimpina päivinä puiston kohdalle syntyi Rovaniemi-Ranua -tielle pitkiä autojonoja ihmisten tullessa jääkarhuja ihastelemaan. Liikenteen ohjauksella liikenne saatiin kuitenkin toimitusjohtaja Tommi Hinnon mukaan kesälläkin kohtuudella hoidettua.

Katso Hannu Alstan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.