Mainos

Rantojen ruoppauksia tehty ennätystahtiin

Järvien rantoja on ruopattu kevään aikana ennätystahtiin. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa ruoppausilmoituksia on tehty kaksinkertainen määrä normaalikevääseen verrattuna.

Ruoppauksiin on ryhdytty innokkaasti, koska vedenpinnat ovat paikoin poikkeuksellisen alhaalla.

Moni rantatontin omistaja on kuitenkin joutunut lykkäämään ruoppausaikeitaan, koska työhön vaadittavan luvan saaminen on kestänyt odotettua pidempään. Lupaa ei voida myöntää kesälle, koska ruoppaustöitä ei saa tehdä enää mökkikauden alettua.

-Ilmoitus on tehtävä vähintään kuukautta ennen työhön ryhtymistä. Sinä aikana valvova viranomainen tarkastaa ilmoituksen ja antaa ilmoittajalle kannanoton, voidaanko työ tehdä ilmoituksen perusteella vai tuleeko työlle hakea varsinainen vesilain mukainen rakentamislupa, kertoo diplomi-insinööri Janne Kärkkäinen Pohjois-Karjalan ympäristökeskuksesta.

Pienimuotoisetkin ruoppaukset edellyttävät ilmoituksen tekemistä ympäristöviranomaisille. Pelkkä ilmoitus riittää, kun kyseessä on tavanomainen uimarannan tai venepaikan syvennys, lietteen tai ruovikon poisto tai uppotukkien ja kivien siirtäminen rannasta. Suurempiin töihin tarvitaan sen sijaan vesilain mukainen rakentamislupa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.