Räntäkuuroja ja yöpakkasia - katso viikonlopun alueelliset ennusteet

Viikonloppu on kolea koko maassa.

Tänään perjantaina tulee paikoin heikkoja sadekuuroja, eniten idässä ja pohjoisessa. Idässä sade voi tulla räntänä.

Lauantaina sadekuurot yleistyvät ja niitä voi tulla lähes koko maassa.

– Aamulla sade voi olla räntää tai ajoittain jopa lunta. Eniten sataa maan keskivaiheilla ja pohjoisessa. Varsinaista lumipeitettä ei kuitenkaan ole satamassa ja mahdollinen lumi sulaa nopeasti pois. Iltapäivällä sateet muuttuvat vetisemmiksi, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sateet vähenevät iltaa kohden. Mahdolliset sateet tulevat yöllä todennäköisesti lumena. Sunnuntaina räntäkuuroja voi tulla etenkin maan keskiosassa, paikoin myös pohjoisessa.

Viikonlopun päivälämpötilat ovat etelässä ja maan keskiosassa viiden asteen vaiheilla, pohjoisessa muutamassa lämpöasteessa.

Öisin lämpötila laskee pakkasen puolelle, jos pilvipeite pääsee repeilemään. Perjantain ja lauantain välisenä yönä selkeintä on todennäköisesti lännessä ja maan keskiosassa. Sunnuntain vastaisena yönä pakkasta voi olla lähes koko Etelä- ja Keski-Suomessa.

Yöpakkasissa tiet voivat olla paikoin liukkaita öisin ja aamuisin. Pohjoisessa yöt ovat pilvisempiä.

Lämpötilat ovat nyt vuodenajan keskimääräisiä lämpötiloja kylmempiä. Perjantain vastaisena yönä pakkasta oli jo paikoin maan keskiosassa. Tienpinnat olivat pakkasen puolella monin paikoin etelässä ja maan keskivaiheilla.

MTV3:n sääsivuston sadetutka kertoo sateen ennustetun olomuodon. Sivuston tiesäästä löytyvät tiedot mahdollisesta huonosta ajokelistä sekä kelikamerakuvat.

Katso perjantaista sunnuntaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katso, miten musta jää syntyy:

Lue myös:

    Uusimmat