Rantakankaalla painetta puoluejohtoon

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas kertoo päätöksestään pyrkiä puolueensa johtoon alkuvuonna.

- Myönteistä painetta on ollut jatkaa puolueen johtotehtävissä, mutta palaan asiaan heti alkuvuodesta, kertoo Rantakangas.

Rantakangas uskoo, että halutessaan johtopaikalta vetäytynyt pääministeri Matti Vanhanen olisi saanut jatkaa keskustan johdossa.

- Nyt edessä on hyvä puheenjohtajakilpa, jossa on useita ehdokkaita, arvioi Rantakangas.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen kertoo päätöksensä kilpaan lähtemisestä tammikuussa.

Myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki antaa odottaa päätostään tammi-helmikuulle.

– Niin kuin puolitoista vuotta sitten sanoin, minä teen oman ratkaisuni riippumatta siitä, mitä puheenjohtaja Vanhanen tekee. Eikä tämä siltä osin muuta minun aikatauluani, toteaa Lehtomäki Kainuun Sanomissa.

Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala sanoo Keskipohjanmaa-lehden haastattelussa, että hän tekee ratkaisunsa sillä perusteella, mihin tehtävään hän katsoo olevansa valmis.

- Minulla ei ole ikää vielä paljon ja olen lyhyellä aikavälillä saanut jo paljon vastuullisia tehtäviä, Puumala sanoo lehdelle.

Kansanedustaja Mika Lintilä pohtii omaa osallisuuttaan puheenjohtajakilpaan niin ikään joulun yli.

- Katsellaan joulun pyhät ihan rauhassa millaiseksi tilanne muodostuu ja tehdään päätös sen jälkeen. Uskon, että puheenjohtajakilpaan lähtee yhteensä neljästä kuuteen ehdokasta.

Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen ilmoittaa tammikuun puolessa välissä, onko hän ehdolla puolueen johtotehtäviin.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sen sijaan kertoo, että hän ei aio pyrkiä puheenjohtajan paikalle. Saman vastauksen antaa eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen.

Kuntaministeri Mari Kiviniemi ei kommentoi Vanhasen vetäytymistä eikä omaa osallistumistaan kilpaan lainkaan.

STT:n tietojen mukaan kansanedustaja Antti Kaikkonen pitää epätodennäköisenä lähtöään keskustan puheenjohtajakisaan ensi kesänä. Jerusalemissa parhaillaan lomailevan Kaikkosen mukaan ehdokkaaksi lähtöä hillitsee se, että viime aikoina hänellä on ollut politiikassa niin paljon vastatuulta ja motivaatio on sen vuoksi koetuksella.

Lue myös:

    Uusimmat