Mainos

Rantakangas: Ruoan alv-alennus kirjattava hallitusohjelmaan

Keskustan varapuheenjohtajan mukaan arvonlisäveron alentaminen on ensi vaalikauden tärkein veropoliittinen ratkaisu. Elintarvikkeiden arvolisävero on Suomessa 17 prosenttia, kun se EU-maissa keskimäärin on 6,2 prosenttia.

Keskustan varapuheenjohtajan Antti Rantakankaan mielestä ruoan arvonlisäveron alennus on kirjattava seuraavaan hallituksen hallitusohjelmaan.

- Ruoan arvonlisäveron alentaminen on ensi vaalikauden tärkein veropoliittinen ratkaisu. Se kohtelee kaikkia suomalaisia oikeudenmukaisesti, Rantakangas sanoo keskustan Verkkolehti Apilassa.

Elintarvikkeiden arvolisävero on Suomessa 17 prosenttia, kun se EU-maissa keskimäärin on 6,2 prosenttia. Rantakangas vaatii Apilassa myös, että valtiosihteeri Raimo Sailas keskittyy poliittisten kommenttien jakelun sijaan valmistelutyöhönsä.

Rantakankaan mukaan Sailas on esiintynyt oppimestarimaisesti elintarvikkeiden arvonlisäveroa ja bioenergian käyttöä koskeneissa keskusteluissa.

- Molemmissa tapauksissa valtiosihteeri on ollut ampumassa aloitteita alas. Sailaksen olisi syytä pysyä lestissään. Myös bioenergia- ja elintarvikkeiden arvonlisäverokysymyksissä päätösten tekeminen kuuluu ehdottomasti poliittiselle järjestelmälle, Rantakangas tiivistää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.