Mainos

Ranta: Päätös palata Irakista oli oikea

Irakin joukkohautoja tutkineen oikeushammaslääkäri Helena Rannan mukaan työt on saatu päätökseen ja tutkimustiedot on luovutettu miehityshallinnolle.

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta pitää perusteltuna Irakin joukkohautoja tutkineen suomalaisryhmän päätöstä aikaistaa kotiinpaluutaan.

-Jouduimme palaamaan pari viikkoa etuajassa turvallisuussyistä. Päätös tuntuu viime päivien tapausten valossa entistä oikeammalta, kertoi tutkimusryhmää johtanut Ranta aamupäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Viisijäseninen suomalaisryhmä lähti Irakiin 10. maaliskuuta ja palasi kotimaahan 2. huhtikuuta. Rannan mukaan he ovat saaneet työnsä päätökseen ja luovuttaneet tutkimustiedot miehityshallinnolle, eikä suomalaisten asiantuntijoiden odoteta toistaiseksi matkustavan takaisin Irakiin.

Ranta arvioi, ettei Irakiin ei ole tällä hetkellä menossa muitakaan ulkomaisia asiantuntijoita. Tutkimusten jatkaminen riippuu monesta tekijästä, esimerkiksi YK:n roolista. Vastuuta pyritään antamaan myös paikallisille toimijoille, mikä edellyttää laajamittaista asiantuntijoiden kouluttamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.