Mainos

Ranskassa tiukennettiin turvatoimia

Viranomaiset ovat tiukentaneet valvontaa eri puolilla Ranskaa eilen Pariisissa sattuneen pommi-iskun jälkeen. Lähijunassa räjähtänyt pommi surmasi kaksi ihmistä ja haavoitti yli 80:tä. Kolmen haavoittuneen tila on niin vakava, ettei heidän uskota selviävän hengissä.

Poliisi on kyennyt tunnistamaan toisen uhreista, mutta toinen räjähti niin pirstaleiksi, että hänestä on saatu selville vain sukupuoli; nainen. Viranomaisten mukaan lähes koko räjähdyksen voima kohdistui naiseen ja ilman häntä uhreja olisi saattanut olla enemmänkin.

Kukaan ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta epäilykset kohdistuvat Algeriasta kotoisin oleviin ääri-islamilaisiin järjestöihin. Eilisessä iskussa käytettiin samantapaista pommia kuin ääri-islamilaisten iskuissa viime vuonna. Pommi oli rakenneltu 13 kilon kaasukanisterista, jonne oli pakattu ruutia ja rautanauloja.

Viranomaiset ryhtyivät toteuttamaan iskun jälkeen erityistä hätäsuunnitelmaa, joka luotiin viime vuonna tehtyjen pommi-iskujen jälkeen. Esimerkiksi Pariisissa sadat poliisit ja santarmit miehittivät rautatie- ja lentoasemia sekä muita tärkeitä kohteita.

Valvontaa tiukennettiin myös rajoilla, ja viranomaiset komensivat 1 800 sotilasta kaduille eri puolilla maata auttamaan turvallisuusjoukkoja.
-On varauduttava siltä varalta, ettei tämä ollut vain yksittäinen hyökkäys, sanoi hallituksen edustaja Alain Lamassoure.
-Ranskalaisten on osoitettava samaa solidaarisuutta ja kylmäverisyyttä kuin viime vuonna.

Presidentti Jacques Chirac kutsui televisiossa iskua "barbaariseksi terroriteoksi". Hän lupasi hallituksen tekevän kaikkensa terrorismin nujertamiseksi. Viranomaiset komensivat heti räjähdyksen jälkeen satoja santarmeja ja poliiseja valvomaan julkisia paikkoja. Pääministeri Alain Juppé ilmoitti, että hallituksen terrorismin vastainen ohjelma "Vigipirate" aktivoidaan jälleen.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.