Mainos

Ranskassa suuri sikiökeskustelu

Ranskalaiset ovat saamassa oikeuden ristiä sikiö sen iästä riippumatta.

Ranskan korkeimman oikeuden eilisen päätöksen mukaan keskenmenneen tai abortoidun sikiön voi virallisesti nimetä riippumatta sen kehitysvaiheesta. Tähän mennessä maan viranomaiset ovat sallineet sikiön virallisen nimeämisen vasta 22. raskausviikon jälkeen tai sikiön painaessa yli 550 grammaa.

Päätös annettiin kanteeseen, jonka kolme kantajaa olivat saaneet keskenmenon raskausviikoilla 18.-22. ja heiltä oli evätty mahdollisuus antaa sikiöille viralliset nimet.

Päätöksen odotetaan aiheuttavan vilkasta keskustelua ja jopa riitoja abortin kannattajien ja vastustajien välillä.

Oikeusasiamies Jean-Paul Delevoye on patistanut hallitusta hyväksymään lain, jonka mukaan sikiön virallinen nimeäminen sallittaisiin missä raskauden vaiheessa tahansa. Delevoy kuitenkin painottaa, että muutos olisi monimutkainen.

Kritiikkiä on herättänyt lain vaikutus muihin jo olemassa oleviin lakeihin, kuten eläkelakiin. Ranskassa naiset voivat jäädä eläkkeelle aiemmin, jos heillä on useampia lapsia.

Laki myös sallisi sikiön äidin pitää äitiyslomaa ja vanhemmille oikeuden haudata sikiö. Nykyisin sikiö poltetaan sairaalassa ongelmajätteen seassa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.