Mainos

Ranskassa skandaali likaisista lääkärikeskuksista

Röntgenkuvauksiin erikoistuneissa lääkärikeskuksissa ei noudatettu edes perushygieniaa ja rahastettiin potilaita tekemättömistä tutkimuksista. Myös kuvauksissa käytettyjä säteilymääriä selvitetään.

Jopa 7000 potilasta voi joutua uusiin tarkastuksiin Pohjois-Ranskassa sen jälkeen, kun viisi lääkärikeskusta osoittautui oloiltaan epähygieenisiksi.

Keskuksia on johtanut sama lääkäri, jonka toimilupa vedettiin pois jo joulukuussa. Skandaalin laajuus on alkanut kuitenkin paljastua vasta viime päivinä.

Röntgenkuvauksiin erikoistuneissa keskuksissa ei ilmeisesti noudatettu edes perushygieniaa. L'Express-lehden mukaan tarkastajat eivät esimerkiksi joulukuussa löytäneet niistä desinfiointiainetta laitteiden puhdistamiseen. Näin esimerkiksi suoliston kuvauksiin tai raskauden seurantaan tulleet potilaat ovat voineet altistua tartuntataudeille.

Lisäksi röntgenkuvauksia ja mammografioita on voitu tehdä kokonaan väärin, minkä vuoksi potilaille annetut diagnoosit eivät välttämättä ole oikeita. Myös kuvauksissa käytettyjä säteilymääriä selvitetään.

Ranskan terveysministeriö epäilee lisäksi, että tutkimusten tekoon on osallistunut ihmisiä ilman lääketieteellistä koulutusta. Potilaita on myös rahastettu tutkimuksista, joita ei ole todellisuudessa edes tehty.

Keskusten toiminta on nyt keskeytetty. Uusintatarkastuksissa annetaan etusija raskaana oleville naisille ja juuri synnyttäneille.

Terveysministeri Rosalyne Bachelot sanoi RTL-radiokanavan haastattelussa tekevänsä kaikkensa, jotta tapauksesta seuraisi ankarat rangaistukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.