Mainos

Ranskassa odotetaan uusia opiskelijamielenosoituksia

Eilen yli 40 000 ihmistä osallistui nuoria koskevaa työlakia vastustaviin mielenosoituksiin. Kaksi kolmasosaa Ranskan yliopistoista on suljettu kokonaan tai osittain.

Ranskassa odotetaan tänäänkin opiskelijamielenosoituksia uutta nuoria koskevaa työlakia vastaan.

Kyseessä on jo kolmas mielenosoitus työlakia vastaan ja vielä ainakin neljäs on luvassa lauantaina. Joka kerta mielenosoitukset ovat laajentuneet ja niiden vaikutus yliopistojen toimintaan on lisääntynyt. Kaksi kolmasosaa Ranskan yliopistoista on suljettu kokonaan tai osittain. Myös koululaiset tukevat opiskelijoiden liikehdintää.

Poliisin mukaan 41 000 henkeä otti osaa eilen mielenosoituksiin eri puolilla maata. Pariisissa mellakkapoliisi joutui käyttämään kyynelkaasua.

Hallitus kokoontui eilen kriisikokoukseen mielenosoitusten takia. Sisäministeri Nicholas Sarkozy keskusteli maan poliisijohdon kanssa siitä, miten hallita tämän päivän mahdollisia mellakointeja. Eilen loukkaantui yhdeksän poliisia.

Hallitus pelkää mielenosoitusten leviämistä, sillä kaikkien muistissa on oikeistopääministeri Alain Juppén kaatuminen mielenosoituksiin kymmenen vuotta sitten.

Presidentti Jacques Chiracin televisiopuhetta odotetaan vielä tällä viikolla. Hän on antanut tukensa pääministeri Dominique de Villepinin uudelle työlaille, mutta hän on kehottanut vielä neuvottelemaan siitä ay-liikkeiden kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.