Mainos

Ranskassa jälleen outo yliajo - useita loukkaantui

Ranskan Nantesissa kymmenen ihmistä on loukkaantunut, kun pakettiauto törmäsi ihmisiin joulumarkkinoilla. 
Kaksi loukkaantuneista sai vakavia vammoja. 

Mies ajoi kohti kojua, jonka edessä ihmiset nauttivat hehkuviiniä. Ainakin neljä loukkaantuneista sai vakavia vammoja. Poliisilähteen mukaan autoa ajanut mies puukotti törmäyksen jälkeen itseään useita kertoja. Hän loukkaantui vakavasti.  

Viranomaisten mukaan kyse ei ollut terroristihyökkäyksestä, vaan yksittäistapauksesta. Hyökkääjä oli ennestään tuttu poliisille. Hän ei ollut esittänyt mitään vaatimuksia.  

Sunnuntaina toisessa ranskalaiskaupungissa Dijonissa 13 ihmistä loukkaantui, kun mies ajoi ihmisten päälle kadulla huutaen uskonnollisia, arabiankielisiä iskulauseita. Syyttäjän mukaan kuljettaja on kärsinyt useista psyykkisistä ongelmista. 

Lauantaina puolestaan poliisi ampui kuoliaaksi miehen, joka marssi poliisiasemalle Joue-les-Toursissa ja hyökkäsi puukolla kolmen poliisin kimppuun. Kaksi poliisia loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin. Myös tämä hyökkääjä huusi arabiaksi "Jumala on suuri".  

Ranska on yksi maista, jota vastaan äärijärjestö Isis on kehottanut erityisesti hyökkäämään, sillä Ranska on mukana Yhdysvaltain johtamassa, Isisiä vastaan taistelevassa, liittoumassa.  

Viranomaisten tietojen mukaan viime päivien iskujen toteuttajilla ei ole ollut yhteyksiä terroristijärjestöihin.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.