Mainos

Ranskassa halutaan varoitusteksti käsiteltyihin kuviin

Ranskassa poliitikot haluavat terveysvaroituksen muotivalokuviin, joita on käsitelty tietokoneella.

Noin 50 poliitikkoa on tehnyt lakiehdotuksen taistellakseen median tarjoamaa ”kieroutunutta naiskuvaa” vastaan. Esityksen mukaan kaikkiin tietokoneella muokattuihin lehtikuviin tulisi teksti: ”Valokuvaa on käsitelty henkilön fyysistä ulkonäköä muokaten”.

Varoitusteksti tulisi muun muassa lehdissä, pakkauksissa ja mainoksissa oleviin kuviin sekä poliitikkojen kampanjoihin ja taidevalokuviin.

- Tällaiset kuvat voivat saada ihmiset uskomaan sellaiseen todellisuuteen, mitä ei oikeasti ole olemassa, sanoi Ranskan parlamentin jäsen Valerie Boyer.

Hänen mukaansa epärealistiset säännöt naiskauneudelle voivat johtaa erilaisiin mielenterveydellisiin ongelmiin, kuten syömishäiriöihin. Mahdollisen lain rikkoja joutuisi maksamaan joko 37 500 euron sakon tai jopa 50 prosenttia mainostuloistaan.

Muotimerkkejä ja -lehtiä on kritisoitu siitä, että malleista tehdään digitaalisesti laihemman näköisiä. Tietokoneen avulla myös suurennetaan rintoja, valkaistaan hampaita, pidennetään jalkoja ja poistetaan ryppyjä.

Kaksi vuotta sitten myös ranskan presidentti Nicolas Sarkozy joutui digitaalisen kuvakäsittelyn kohteeksi, kun Paris Match -lehti poisti miehen kyljistä niin sanotut jenkkakahvat.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.