Ranskan vangeilta keittokirja

Kuuluisa ranskalainen keittiö kukoistaa jopa vankilassa. Näin voi ainakin päätellä siitä, että riikinkukkomaan vangit ovat tehneet oman keittokirjan.

Keittokirjan ideana on esitellä edullisia aterioita, jotka pystyy valmistamaan yksinkertaisella keittiövälineistöllä (johon vankien on tyytyminen).

Kirja on saanut osuvan nimen Kokkaan vain itselleni.

Opuksen on määrä osaltaan todistaa Ranskan keittiön ylivoimaa. Teoksesta löytyy sata reseptiä hienostuneista kalaruuista aina suklaakakkuihin ja jälkiruokiin asti.

-Jos kokkaat vankilassa, sinun on pakko pystyä olemaan luova. Sinulla on vain pannu, kastikepannu ja sähköuuni, muistuttaa hankkeen puuhamies, Ensisheimin vankilan lääkäri Claude Deroussent.

Hän haastoi viime vuonna Ranskan 60 000 vankia lähettämään suosikkireseptinsä. Niistä parhaat valitsi kirjaan maineikas kokki Marc Haeberlin.

-Vankien kekseliäisyys teki minuun suuren vaikutuksen, korostaa Haeberlin.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat