Ranskan valtio pelastaa Foncierin

Taloudellisiin vaikeuksiin joutunut ranskalainen kiinteistöluottolaitos Credit Foncier de France siirtyy valtion omistaman CDC-pankin (Caisse des Depots et de Consignations) haltuun. Ranskan hallitus päätti Foncierin haltuunotosta sen jälkeen, kun pankin yritykset yksityisen pelastajan löytämiseksi eivät johtaneet tulokseen.

Foncierin haltuunotto maksaa CDC:lle talousministeri Jean Arthuisin mukaan noin 2,5 miljardia frangia. Hankkeeseen ei käytetä budjettivaroja.

Credit Foncier teki viime vuonna 10,8 miljardin frangin tappion. Sillä oli vuoden lopussa lisäksi 13,6 miljardia frangia hoitamattomia luottoja. Tappioiden syyksi ilmoitettiin Pariisin kiinteistömarkkinoiden heikko tilanne. Foncierin tilannetta heikensi myös se, että se menetti viime vuoden lopussa monopoliasemansa sosiaalisen asuntorahoituksen välittäjänä.

Credit Foncierin toiminnan jatkamiseksi on Arthuisin mukaan tarkoitus perustaa valtion omistama hallintayhtiö. Foncier on Ranskan pääomamarkkinoiden toiseksi suurin luotonottaja heti valtion jälkeen. Sen markkinoilla liikkeessä oleva lainakanta on vajaat 260 miljardia frangia.
(STT-Reuter)

Lue myös:

    Uusimmat