Mainos

Ranskan uudeksi pääministeriksi Francois Fillon

Ranskan uusi presidentti Nicolas Sarkozy nimesi odotetusti pääministeriksi presidentivaalien kampanjapäällikkönsä ja entisen sosiaaliministerin Francois Fillonin.

Ranskan tuore presidentti Nicolas Sarkozy on nimittänyt maalle uuden pääministerin.

Väliaikaisen hallituksen pääministerin paikan saa odotetusti Sarkozyn kampanjapäällikkönä toiminut Francois Fillon. 53-vuotias Fillon tunnetaan entisenä sosiaaliministerinä, joka onnistui neuvottelemaan ammattiliittojen kanssa eläkeremontista vuonna 2003. Hänen tehtävänään on seuraavaksi ryhtyä ajamaan Sarkozyn lupaamia talousuudistuksia.

Fillon on toiminut 1990-luvun alusta lähtien useissa eri ministerin pesteissä. Parhaiten hänet muistetaan eläkejärjestelmän uudistamisesta sekä 35 tunnin työviikon ajamisesta läpi Ranskassa. Fillonia pidetään myös varautuneena, mutta tiukkana poliitikkona.

Fillonin poliittiset juuret ovat hallitsevan konservatiivisen UMP-puolueen vasemmalla laidalla, ja hän oli uskollinen entiselle presidentille Jacques Chiracille vuosia. Myöhemmin miesten tiet erosivat.

Ulkoministeriksi valitaan todennäköisesti Lääkärit ilman rajoja -järjestön perustajajäsen, sosialisti Bernard Kouchner. Salkkujako paljastetaan huomenna. Sarkozy on sanonut, että 15 ministerinpaikkaa jaetaan tasan naisten ja miesten kesken.

Ranskassa pidetään parlamenttivaalien ensimmäinen kierros 10. kesäkuuta. Sarkozy on Ranskan 23. presidentti. Hän aloitti presidentin tehtävässä eilen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.