Mainos

Ranskan ulkoministeri toppuuttelee Putinin vallanhimoa

Venäjän presidentti on kertonut haluistaan jatkaa maan pääministerinä, kun hänen toinen presidenttikautensa päättyy keväällä. Vain harva kansainvälinen poliitikko on uskaltanut kritisoida Venäjän valtapeliä.

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner ei liputa Venäjän presidentin Vladimir Putinin haaveille siirtyä maansa pääministeriksi. Kouchner sanoi radiohaastattelussa, että Kremlin vallalle ei ole Venäjällä riittävää vastapainoa.

Kouchnerin mielestä Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice oli oikeassa tuodessaan tuoreessa lehtihaastattelussa julki huolensa Venäjän poliittisesta tilanteesta.

- Rice oli täysin oikeassa korostaessaan, että tämä on Venäjän kannalta epäedullinen menettelytapa. Venäjällä on paljon ongelmia, ja koko maailma tietää sen, Kouchner totesi.

Kouchner lukeutuu niihin harvoihin kansainvälisiin poliitikkoihin, jotka ovat uskaltaneet julkisesti kritisoida Venäjän sisäistä valtapeliä. EU:n virallisen kannan mukaan kyse on Venäjän sisäisestä asiasta.

Putin pudotti maanantaina uutispommin kertomalla, ettei hän pidä lainkaan mahdottomana ajatusta jatkaa maan pääministerinä, kun hänen toinen kautensa presidenttinä päättyy keväällä. Putinin ilmoitus sai maailmalla ristiriitaisen vastaanoton.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.