Mainos

Ranskan työttömät hylkäsivät Jospinin apupaketin

Ranskan pääministeri Lionel Jospin lupasi tänään maan köyhille ja työttömille miljardin frangin suuruisen hätäapupaketin. Työttömät mielenosoittajat hylkäsivät kuitenkin tarjouksen.

Työttömät ilmoittivat Jospinin kanssa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa jatkavansa mielenosoituksia. Työttömiä kaihertaa erityisesti se, että Jospin ei ottanut kuuleviin korviinsa heidän vaatimuksiaan etujen korotuksista ja 3000 frangin suuruisesta bonuksesta.

Jospin pyrki lopettamaan apupaketilla työttömien jo kuukauden kestäneet mielenosoitukset. Hän vetosi tänään Ranskan televisiossa pitämässään puheessa erityisesti työvoimatoimistojen valtauksien lopettamisen puolesta. Ainakin 19 työvoimatoimistoa on työttömien mielenosoittajien hallussa.

Jospinin mukaan hallitus on sitoutunut työttömyyden alentamiseen.
-Mutta tämä vie aikaa eikä monilla ole varaa odottaa, Jospin sanoi ja kiirehti työttömyyden vastaisia toimia. Hänen mukaansa ei ole "normaalia", että osalla ranskalaisista ei ole varaa maksaa vuokraansa, sähkölaskujaan ja terveyskulujaan.

Ranskan työttömyysaste on 12,4 prosenttia, mikä on Euroopan korkeimpia. Työttömistä yli miljoona on pitkäaikaistyöttömiä, jotka saavat vain noin 2500 frangia kuussa.

Työttömien mielenosoitukset ovat saaneet ranskalaisten myötätunnon, samalla kun ne ovat hämmentäneet vasemmistohallitusta ja uhanneet hallitusrivien yhtenäisyyttä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.