Mainos

Ranskan tulva-alueella evakuoitiin lisää asukkaita

Kaakkois-Ranskan tulvissa on kuollut tähän mennessä viisi ihmistä.

-

Ranskan tulvat ovat pakottaneet viranomaiset julistamaan Marseillen ympäristön katastrofialueeksi. Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat ajaneet maan kaakkois- ja itäosissa noin 4 000 ihmistä kodeistaan. Tänään määrättiin lisäksi 3 000 ihmistä evakuoitavaksi Arlesin kaupungista.

Tulvien vaatimien kuolonuhrien määrä nousi viiteen, kun kaksi maanantaista lähtien kadoksissa ollutta löytyi kuolleina.

Montpellierissä raju tuuli ja sade pysäytti julkisen liikenteen. Myös lentokenttä jouduttiin sulkemaan. Kaupunkilaisia kehotettiin pysymään sisätiloissa.

"Kenties vuosisadan tulva"

Ranskan hallitus piti viime yönä hätäkokouksen ja päätti myöntää 12 miljoonan euron arvosta apua tulvista kärsivälle alueelle. Presidentti Jacques Chirac vieraili alueelle perustetussa kriisikeskuksessa Valabressa yhdessä sisä- ja ympäristöministereiden kanssa.

Vedenpinnan Lyonista Marseilleen virtaavassa Rhonejoessa odotettiin nousevan uusiin huippulukemiin vielä huomenna. Tulvaa vastaan taisteli yli 6 000 pelastustyöntekijää.

- Meillä on tänään edessämme kenties vuosisadan tulva. Meidän täytyy ottaa käyttöön kaikki voimavaramme, hallituksen tiedottaja Jean-Francois Cope sanoi.

Ilmatieteenlaitos: Huolestuttava tilanne

Kaksi ydinvoimalaa jouduttiin eilen sulkemaan, koska jokivedessä ajelehtivien rojujen pelättiin joutuvat reaktoreiden jäähdytysjärjestelmiin. Myös kouluja ja teitä on suljettu ja puhelinyhteydet ovat katkeilleet. Sateet ovat haitanneet myös junaliikennettä.

Ranskan ilmatieteen laitos pitää tilannetta huolestuttavana ja ennustaa sateiden jatkuvan ainakin huomiseen saakka. Alkuviikon sateet ovat olleet kovimpia ainakin puoleen vuosisataan. Tilannetta pahentaa kova tuuli.

Myrskyt ja tulvat kiusasivat Ranskaa myös vuosi sitten, jolloin ne aiheuttivat 24 ihmisen kuoleman.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.