Mainos

Ranskan sisäministeri tuomarien kuultavana loanheittoskandaalista

Ranskan sisäministerillä ja muutamilla muilla tunnetuilla poliitikoilla väitettiin olleen muutama vuosi sitten salaisia tilejä luxemburgilaisessa yhtiössä. Väitteet osoittautuivat valheellisiksi. Nyt tutkitaan, kuka vuosi väärennetyn nimilistan julkisuuteen.

Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy oli tänään kaksi tuntia tutkintatuomarien kuultavana Ranskan hallitusta horjuttaneessa skandaalissa.

- Olin siellä uhrin ominaisuudessa. Kerroin, että tavoitteenani on totuus ja että uskon heidän sen löytävän, Sarkozy kertoi tapaamisen jälkeen.

Tutkintatuomarit selvittelevät niin sanottua Clearstream-jupakkaa, jossa Sarkozy on nostanut siviilikanteen. Vuonna 2004 julkisuuteen vuotaneiden väitteiden mukaan Sarkozylla ja muutamilla muilla tunnetuilla poliitikoilla on ollut salaisia tilejä luxemburgilaisessa Clearstream-yhtiössä. Sarkozyn mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä tapauksen kanssa vaan hän on joutunut likaisen poliittisen pelin uhriksi.

Tutkimuksia Clearstream-nimilistasta jatkettiin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pitkään sen jälkeenkin kun oli käynyt selväksi, että nimilista on väärennetty.

Sarkozy on yksi ensi vuoden presidentinvaalien ennakkosuosikeista. Hänen pääkilpailijansa pääministeri Dominique de Villepinin maine on tahriutunut jupakassa. Villepiniä on syytetty siitä, että hän olisi kohdistanut tahallaan salaisen tutkinnan Sarkozyyn presidentti Jacques Chiracin ohjeistuksesta. Villepin on kiistänyt jyrkästi syytökset, jotka pohjautuvat erään korkea-arvoisen turvallisuusviranomaisen valaehtoisiin lausuntoihin.

Villepinin suosion laskiessa alamaihin ranskalaiset viestimet veikkailivat viikonvaihteessa, että presidentti Chirac taipuisi antamaan lähtöpassit Villepinille - ja nimittäisi tilalle Sarkozyn. Presidentinpalatsi julkisti kuitenkin lausunnon, jossa tehtiin selväksi, ettei vaihdosta ole tulossa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.