Mainos

Ranskan sisäministeri eroaa

Ranskan sisäministeri Pierre Chevenement eroaa, kerrottaan ranskalaisista hallituslähteistä. Erosta ja uuden sisäministerin nimityksestä ilmoitetaan hallituslähteiden mukaan virallisesti huomenna.

Pierre Shevenement

Chevenementin ero on lähteiden mukaan vastalause sosialistisen pääministerin Lionel Jospinin hallituksen Korsika-politiikalle. Hallitus aikoo asteittain laajentaa Välimeressä olevan Korsikan saaren itsehallintoa. Jospin ja Chevenement keskustelivat Korsika-politiikasta tapaamisessaan tänään.

Chevenement johtaa pientä vasemmistolaista Kansalaisoikeusliike-puoluetta. Chevenement on aiempina vuosina eronnut jo kahdesti Ranskan hallituksista vastalauseena hallituksen toiminnalle. Chevenement on vasemmistolainen, joka suhtautuu epäilevästi Yhdysvaltoihin ja markkinatalouteen. Toisaalta hän on varsin kovalla linjalla suhtautumisessa siirtolaisuuteen ja haluaa myös estää Ranskan eri alueiden irtautumisen keskushallinnon johdosta. Korsikan itsehallinnon laajentuminen voisi Chevenementin mukaan johtaa vaatimuksiin myös Bretagnen, baskialueiden ja Savoijin itsemääräämisoikeuden laajentamisesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.