Mainos

Ranskan Royal hakee keskustaäänestäjien tukea

Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi jäänyt keskustaehdokas Francois Bayrou ei ole testamentannut ääniään. Toinen kierros käydään ensi sunnuntaina.

Ranskan vasemmistolainen presidenttiehdokas Segolene Royal on vihjannut, että keskustan presidenttiehdokas Francois Bayrou saattaisi nousta maan pääministeriksi, jos Royal voittaisi vaalit.

- En sulje mitään pois, Royal sanoi Canal Plus -televisiokanavan haastattelussa.

Royal hamuaa tukea keskustan kannattajien joukosta voittaakseen mielipidemittauksia johtavan oikeiston ehdokkaan Nicolas Sarkozyn ensi sunnuntain kaksinkamppailussa. Sarkozykin on luvannut Bayroun UDF-puolueelle ministerinpaikkoja uudessa hallituksessa.

Ensimmäisellä vaalikierroksella kolmanneksi jäänyt Bayrou ei ole asettunut tukemaan kumpaakaan ehdokasta. Hän sai vajaat seitsemän miljoonaa ääntä.

Poikkeuksellisesti Royal ja Bayrou esiintyivät yhdessä tv-ohjelmassa eilen. Tavallisesti vain presidentinvirkaa tavoitteleva kaksikko kohtaa tv-väittelyssä toisen kierroksen edellä. Sarkozy arvosteli Royalin ja Bayroun yhteisesiintymistä, joka hänen mielestään oli juonittelua.

Pariisissa tänä iltana vaalitilaisuudessa puhunut Sarkozy valitti joutuneensa vaalikampanjan aikana epäreilujen henkilökohtaisten hyökkäysten kohteeksi.

- Minun sanotaan olevan vaaraksi kansalaisvapauksille. -- Minua epäillään yrityksestä luoda poliisivaltio, vaikken onnistunut siinä toimiessani sisäministerinä neljä vuotta, Sarkozy näpäytti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.