Mainos

Ranskan Royal esitteli muhkean vaaliohjelman

Ranskan presidenttikisa käy kuumana. Sosialistipuolueen Segolene Royalin vaaliaseena jyrisee sadan kohdan vaaliohjelma.

Ranskan sosialistipuolueen presidenttiehdokas Segolene Royal on luvannut muun muassa nostaa minimipalkkoja ja tukea ympäristöystävällistä energiantuotantoa, jos ranskalaiset valitsevat hänet seuraavaksi presidentikseen. Royal esitteli sadan kohdan vaaliohjelmansa 15 000 kannattajalle Pariisissa.

-Tähän mennessä olen lähinnä kuunnellut teitä, ja haluan kunnioittaa toiveitanne, Royal sanoi kauan odotetussa linjapuheessaan. -Nyt olen valmis esittämään teille jotain, joka on enemmän kuin manifesti: kunniasopimuksen, presidentillisen lupauksen.

Royal tukisi edullista asumista rakentamalla 120 000 uutta valtion tukemaa asuntoa vuodessa. Hollannin esimerkkiä seuraten Royal ilmoitti aikovansa taistella kiinteistöspekulointia vastaan antamalla kunnille luvan ottaa haltuunsa yli kaksi vuotta tyhjillään olleet kiinteistöt.

Minimipalkka nousisi 1500 euroon kuukaudessa nykyisestä 1250 eurosta.

Segolene Royal

Royal: Olisin koko kansan presidentti

Moni Royalin ehdotuksista on jo herättänyt vastustusta etenkin oikeistopiireissä. Listalta löytyy myös 35-tuntinen työviikko, jonka Royal lupaa vakiinnuttaa vähentämällä siitä syntyviä haittoja. Alaikäiset rikoksentekijät tulisi Royalin mukaan pitää poissa vankiloista muun muassa perustamalla erityisiä koulutuskeskuksia.

Royal lupasi presidenttinä olla koko kansan presidentti, ei vain häntä äänestäneiden:

-Haluan puhua kaikille ranskalaisille, kun eräät toiset haluavat puhua vain sosialistien aktivisteille. Jos minut valitaan, minusta tulee koko Ranskan presidentti, myös niiden, jotka eivät minua äänestäneet.

Presidenttikisaa johtava Nicolas Sarkozy on puhunut myös Pariisissa. Sarkozy vakuutti kannattajilleen sovittelevuuttaan, ja sanoi presidenttinä antavansa tilaa niille "joita ei ole koskaan kuultu, joilla ei ole ääntä, jotka ovat liian heikkoja, nöyriä ja haavoittuvia".

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.