Mainos

Ranskan presidenttiehdokas Macronin suhde oli aluksi shokki vanhemmille – vei vihille lukion opettajansa

Emmanuel Macron nousi lavalle yhdessä vaimonsa Brigitten kanssa ja painoi yleisön edessä lämpimän suukon tämän suulle. Kohta hän kiitti puolisoaan puheessaan tunteikkaasti.

– Brigitte on aina läsnä. Ilman häntä minä en olisi kuka olen.

Tämän epätavanomaisen pariskunnan suhde on kiinnostanut ranskalaisia siitä lähtien, kun Brigitte Macron esiintyi ensi kertaa julkisuudessa lähes kaksi vuotta sitten. Presidenttiehdokas Emmanuel Macronin vaimo on häntä 24 vuotta vanhempi.

Tapasivat teatterikerhossa

Emmanuel Macron tapasi tulevan vaimonsa reilut parikymmentä vuotta sitten ollessaan 15-vuotias. Ranskan ja latinan opettaja Brigitte Trogneux ohjasi teatterikerhoa pohjoisranskalaisessa Amiensin kaupungissa, jossa Emmanuelkin oli mukana.

Macronin oli määrä esittää näytelmän sankaria Milan Kunderan Jaakko Fatalisti ja hänen isänsä –teatteriesityksessä. Opettaja ja lahjakas oppilas päätyivät kirjoittamaan näytelmän tekstejä yhdessä uusiksi.

– Joka perjantai kirjoitimme yhdessä ja se teki meistä hyvin läheisiä, Brigitte kertoi Paris Matchin haastattelussa.

Suhde muuttui pian intohimoiseksi, mutta jatkui salassa. Brigitte Auzière oli vielä naimisissa ja kolmen lapsen äiti.

Lähipiiri ei osannut aavistella opettajan ja oppilaan läheistä suhdetta. Emmanuel Macronin vanhemmatkin luulivat pitkään poikansa olleen kiinnostuneen lähinnä Brigitten tyttärestä. Kun epätavanomainen suhde lopulta julki, läheiset olivat shokissa.

Anne Fuldan kirjoittamassa Emmanuel Macron, un jeune home si parfait –teoksessa kerrotaan, että Macronin äiti olisi pyytänyt Brigitteä pysymään erossa pojastaan siihen saakka kun tämä on 18-vuotias.

– En voi luvata teille mitään, kerrotaan Brigitten vastanneen.

Emmanuel Macron muutti lopulta Pariisiin käymään lukionsa loppuun, mitä hänen vanhempansakin tukivat. Lähtiessään 17-vuotias kuitenkin sanoi rakastetulleen:

– Kun palaan, vien teidät vihille.

Brigitte päätyikin lopulta ottamaan avioeron ja pariskunta meni naimisiin vuonna 2007.

Homokohu kesken kampanjan

Macronin pariskunnan suhde joutui epäilyn kohteeksi kesken vaalikampanjan, kun huhut Emmanuel Macronin homoseksuaalisesta kaksoiselämästä Radio Francen johtajan Mathieu Gallet’n kanssa lähtivät liikkeelle.

Macron oli huhujen mukaan nähty illallisella Gallet’n kanssa, mutta presidenttiehdokas kuittasi asian huumorilla. Macron viittasi vastauksessaan kilpakumppaninsa, vasemmiston Jean-Luc Mélenchonin käyttämään kampanjateknologiaan.

– Jos kaupungilla syötyjen illallisten ja forwardoitujen sähköpostien myötä sinulle on kerrottu, että minä elän kaksoiselämää Mathieu Gallet’n tai jonkun muun kanssa – sen täytyi hologrammini, joka pääsi minulta karkuun, sillä minä se en voinut olla, hän sanoi.

Brigitten lapset tukevat Macronin kampanjaa

Elämänkerrassaan Macron kuvailee Brigitten olevan hänen “jalustansa”, jonka rohkeutta hän ihailee. Nainen kun valitsi tulevan miehensä tämän itsensä vuoksi, eikä esimerkiksi taloudellisista syistä.

– Mutta hänellä oli jatkuva huoli lapsistaan, Macron kertoo.

Brigitte Auzière-Macron – tai “BAM", joksi läheiset häntä kutsuvat, jätti opettajan työnsä lopulta kesäkuussa 2015 voidakseen keskittyä täysin omaan perheeseensä ja mieheensä. Hänellä on nykyään seitsemän lastenlasta, joiden kerrotaan kutsuvan Emmanuel Macronia lempinimellä “Daddy”.

Myös Brigitten lapset ovat nykyään Macronin voimakkaita tukijoita.

– Hän otti paikkansa luonnollisesti meidän perheessämme, liikaa muuttamatta asioita. Kun olin ulkona liian myöhään, hän sanoi: “Ole cool, sinun äitisi on huolissaan”. Minun ystäväni ajattelivat hänen olevan hyvännäköinen kundi, mutta hän ei huomioinut asiaa. Brigitte ja hän olivat hyvin tiivis pari, kertoo tytär Tiphaine Auzière Gala-lehden haastattelussa.

Macronilla on jo ajatus vaimonsa tulevasta roolista, mikäli hänet valitaan Ranskan tulevaksi presidentiksi.

– Häntä ei panna piiloon, koska hän jakaa elämäni ja hänen näkemyksensä on minulle tärkeä.

Lähteet: Paris Match, Le Point, Gala, RTL, BFMTV 

​​​​​​​

2:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.