Mainos

Ranskan presidentti suojataan Clintonin kohtalolta

Ranskan perustuslakineuvosto on yllättäen tehnyt päätöksen, että Ranskassa istuvaa presidenttiä ei voida vetää oikeuteen muusta kuin maanpetoksesta. Asian paljasti Le Monde -lehti tänä iltana. Päätös on lehden mukaan tehty kaikessa hiljaisuudessa viime perjantaina.

Presidentti Bill Clintonin oikeudenkäyntiä on Ranskassa seurattu kauhunsekaisin tuntein. Ranskassa ei tulisi kuitenkaan mieleenkään vetää istuvaa presidenttiä oikeuteen naisasioista - sehän olisi täysin perinteen vastaista maassa, missä edellisen presidentin arkun äärelle sai tulla jopa rakastajatar. Presidentti Chiracin sotkeutuminen erilaisiin rahoitusskandaaleihin Pariisin kaupunginjohtajana on julkinen salaisuus.

Sosialistihallituksen sisällä on pitkään kiistelty siitä, salliiko Ranskan perustuslaki sitä, että istuva presidentti vedettäisiin oikeuteen. Chiracilla, joka itse edustaa oikeistoa, on ollut siis todellista syytä huoleen. Tänä iltana, juuri kun Ranska seuraa Clintonin oikeudenkäyntiä, Le Monde -lehti paljasti, että Ranskan perustuslakineuvosto on yllättäen kaikessa hiljaisuudessa viime perjantaina tehnyt päätöksen, että Ranskassa istuvaa presidenttiä ei voida viedä oikeuteen muusta kuin maanpetoksesta. Päätöstä on varmaan edesauttanut se seikka, että perustuslakineuvoston puheenjohtaja, entinen ulkoministeri Roland Dumas, on itse parhaillaan oikeuden edessä korruptiosyytöksistä, eikä Chirac ole vaatinut hänen eroaan.
(MTV3:lle raportoi Helena Patäistö Pariisista)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.