Mainos

Ranskan presidentti AFP:lle: Nokian taattava ranskalaisten työpaikkojen säilyminen

Ranskan presidentti Francois Hollande vaatii, että Nokian on taattava ranskalaisten työpaikkojen säilyminen Alcatel-Lucent-kaupassa.  

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. Hollande sanoi tukevansa Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistymistä, mutta vain jos ranskalaisten työpaikkojen säilyminen taataan. Lisäksi yhdistyneen yhtiön on lisättävä Ranskassa tehtävää tutkimustoimintaa, Hollande sanoi. 

Ranskan valtio kuuluu Alcatel-Lucentin omistajiin ja kaupan jälkeen myös Nokian omistajiin.

Nokian ja ranskalaisen verkkoyhtiö Alcatel-Lucentin yhdistymisestä kerrottiin tänään. Uuden yhtiön nimeksi tulee Nokia ja pääkonttori säilyy Suomessa. Nokia tekee Alcatel-Lucentin osakkeista julkisen ostotarjouksen. Kauppahinnaksi tulee 15,6 miljardia euroa, mikä tekee tästä Suomen teollisuushistorian kalleimman kaupan.

Nokia on aikaisempien uutistietojen mukaan sitoutunut siihen, että Ranskassa leikataan vain ne työpaikat, jotka sisältyvät Alcatelin nykyiseen saneerausohjelmaan.

Espoon Nokian ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Tuula Aaltola kummeksui MTV:n haastattelussa Suomen poliittiisia päättäjiä, jotka eivät vaadi Nokiaa sitouttamaan työpaikkoja Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.