Ranskan poliisi tutkii Villepinin osuutta mustamaalausskandaalissa

Entisen pääministerin Dominique de Villepininin epäillään mustamaalanneen Nicolas Sarkozya estääkseen tämän nousun presidenttikilpaan Jacques Chiracin vastaehdokkaaksi.

Ranskan poliisi aloitti perjantaina esitutkinnan entisen pääministerin Dominique de Villepinin osuudesta presidentti Nicolas Sarkozyn mustamaalausskandaaliin.

Kyse on niin sanotusta Clearstream-skandaalista. Vuonna 2004 julkisuuteen vuodatettiin väite, jonka mukaan silloin sisäministerinä toimineella Sarkozylla ja useilla muilla tunnetuilla poliitikoilla oli salaisia tilejä luxemburgilaisessa Clearstream-yhtiössä. Rahojen väitettiin olevan asekaupoista saatuja lahjuksia. Väitteet osoittautuivat myöhemmin vääriksi.

Tietojen vuotajaksi on sittemmin paljastunut teknologiayhtiö EADS:in entinen johtaja Jean-Louis Gregorin, joka on myöntänyt syyllisyytensä. Gregorin sanoi kuulusteluissa, että hän toimi Villepinin pyynnöstä.

Villepiniä epäillään nyt perättömien huhujen levittämisestä. Hänen arvellaan pyrkineen mustamaalaamaan Sarkozya estääkseen tämän nousun presidenttikilpaan Jacques Chiracin vastaehdokkaaksi.

Villepin kiistää osallistuneensa skandaaliin millään tavalla. Esitutkinnan jälkeen selviää, joutuuko hän oikeuden eteen.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat