Mainos

Ranskan poliisi pelkää uusia mellakoita

Viime vuonna 27. lokakuuta alkaneet mellakat jatkuivat viikkoja, ja niiden aikana muun muassa poltettiin yli 10 000 autoa.

Ranskan poliisiliitto pelkää uusia lähiömellakoita, kun viime vuoden mellakoiden alkamisen vuosipäivä lähestyy. Liitto on pyytänyt poliisijohtoa lähettämään jo valmiiksi vahvistuksia Pariisin pohjoisiin lähiöihin.

Viime vuonna 27. lokakuuta alkaneet mellakat jatkuivat viikkoja ja levisivät myös muiden kaupunkien lähiöihin.

- Kaikki pelkäävät, että marraskuu 2006 tulee olemaan samanlainen kuin marraskuu 2005, poliisien liiton UNSA:n pääsihteeri Joachim Masanet kuvailee poliisien tuntoja. - Jännitteet eivät ole kadonneet mihinkään.

Poliisien lisäksi myös ranskalaispoliitikot varautuvat uusiin mellakoihin. Sisäministeri Nicolas Sarkozy ilmoitti vastikään valmistelevansa lakiesitystä, joka koventaisi poliisin tai palomiehen kimppuun käymisestä annettavia rangaistuksia ja soveltaisi alaikäisiin taparikollisiin aikuisten tuomioistuinten sääntöjä.

Viime vuoden mellakoissa poltettiin yli 10 000 autoa ja satoja rakennuksia. Kukaan ei kuitenkaan kuollut mellakoissa. Tänä vuonna sisäministeriö pelkää väkivallan raaistuvan: tilastot kertovat lähiöiden rikosten kohdistuneen viime aikoina yhä useammin viranomaisiin.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.