Mainos

Ranskan pääministeri ja Ahtisaari pohtivat Venäjää

Ranskan pääministeri Lionel Jospin saapui myöhään eilen maahamme. Päivän kestävän vierailunsa aikana Jospin neuvottelee sekä presidentti Martti Ahtisaaren että pääministeri Paavo Lipposen kanssa.

Presidentti Martti Ahtisaari ja Ranskan pääministeri Lionel Jospin keskittyivät Venäjän tilanteeseen tavatessaan torstai-aamuna. Ahtisaari toi uudelleen esille aloitteensa EU:n, Venäjän ja Yhdysvaltain välisestä kolmikantahuippukokouksesta, jota hän on ehdottanut pidettäväksi Suomen puheenjohtajakaudella. Jospin ei suoraan ota kantaa ajatukseen, mutta ei myöskään torju sitä.

Jospin totesi vuorostaan, että Venäjän siirtyminen komentotaloudesta markkinatalouteen on paljon suuremmissa vaikeuksissa kuin muissa entisissä sosialistimaissa. Sosiaalinen epävakaus on Venäjällä muita maita suurempaa, Jospin arveli. Hän korosti, että Venäjää on kohdeltava partnerina, eikä sitä saa eristää. Keskusteluissa Jospin ja Ahtisaari olivat yhtä mieltä siitä, että talous- ja rahaliitto Emuun liittyminen on osoittautunut erittäin hyväksi valinnaksi. Jospin totesi keskusteluissa Suomen sopeutuneen jopa yllättävän hyvin EU-jäsenyyteen.

Myöhemmin Jospinin ohjelmassa oli tietoyhteiskuntaseminaari Kiasmassa sekä parin tunnin neuvottelu pääministeri Paavo Lipposen (sd.) kanssa. Jospinin mukana matkustavat Eurooppaministeri Pierre Moscovici ja teollisuusministeri Christian Pierret.

Venäjän tilanteen lisäksi Jospinin on odotettu ottavan puheeksi helikopterit. Ranska aikoo tiettävästi ehdottaa vastakauppoja, joissa se toimittaisi Suomelle kuljetushelikoptereita vastineeksi tietotekniikkateollisuuden tuotteista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.