Mainos

Ranskan opiskelijat kieltäytyivät työlakineuvotteluista

Vain kolme seitsemästä opiskelijajohtajasta otti osaa Ranskan työlakiuudistusta koskeviin neuvotteluihin tänään. Pääministeri Dominique de Villepin uskoo kuitenkin, että uudistuksesta päästään sopuun. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.

Suurin osa Ranskan opiskelijajärjestöistä kieltäytyi tänään neuvotteluista pääministeri Dominique de Villepinin kanssa.

Vain kolme seitsemästä opiskelijajohtajasta osallistui neuvotteluihin, joissa keskusteltiin työlakiuudistuksen muuttamisesta. Muut neljä järjestöä vaativat lakiehdotuksen kumoamista kokonaan.

Pääministeri de Villepin sanoi neuvottelujen jälkeen toivovansa, että lakiuudistuksesta päästään vielä kaikkia osapuolia miellyttävään ratkaisuun. Hän sanoi olevansa valmis keskustelemaan kahdesta opiskelijoiden keskuudessa eniten vastarintaa aiheuttavasta kohdasta, eli kahden vuoden irtisanomisajasta ja työsuhteen lopettamisen ehdoista.

- Toivon, että löydämme ratkaisun nopeasti, de Villepin sanoi. Hänen mukaansa neuvotteluja jatketaan ensi viikolla.

Myös Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy patistaa hallitusta etsimään lakiuudistukseen kompromissiratkaisua. Hän sanoo ymmärtävänsä protestoivia nuoria ja toivoo hallituksen saavan lain vastustajat neuvottelupöytään.

Työlakiuudistus antaisi työnantajalle oikeuden irtisanoa alle 26-vuotiaan ensimmäisessä työpaikassaan olevan nuoren kahtena ensimmäisenä vuonna ilman perusteita.

Neuvottelujen ulkopuolelle jättäytyneet opiskelijajärjestöt ovat suunnitelleet ensi tiistaiksi uutta mielenosoitusta ja yleislakkoa. Lakkojen odotetaan häiritsevän julkista liikennettä, ja viranomaiset ovat varoittaneet myös mahdollisista häiriöistä lentoliikenteessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.