Mainos

Ranskan mielenosoituksessa enää satoja opiskelijoita

Työlakiin liittyvät protestit ovat viime viikkoina vaikuttaneet kymmenien koulujen ja yliopistojen toimintaan sekä julkiseen liikenteeseen. Protesteissa on kahden kuukauden aikana pidätetty noin 3400 ihmistä.

Opiskelijoiden ja ammattiliittojen mielenosoitukset näyttävät hiljalleen kutistuvan Ranskassa. Tämänpäiväiselle "voitonmarssille" osallistui viranomaisten mukaan enää muutama sata mielenosoittajaa.

Opiskelijat järjestivät marsseja eri puolilla Ranskaa juhlistaakseen presidentti Jacques Chiracin eilistä päätöstä kumota uusi työlaki. Sekä opiskelija- että ammattijärjestöt pitävät presidentin päätöstä voittona. He sanovat kuitenkin seuraavansa tilannetta, kunnes parlamentti hyväksyy työlain korvaavan lain.

Ranskan hallitus on esittänyt listan toimia, joilla maan nuorisotyöttömyys saataisiin laskuun. Laki saatetaan hyväksyä vielä tällä viikolla. Nuorten työttömyysprosentti on 22.

Työlakiin liittyvät protestit ovat viime viikkoina vaikuttaneet kymmenien koulujen ja yliopistojen toimintaan sekä julkiseen liikenteeseen Ranskassa. Sisäministeri Nicolas Sarkozyn mukaan protesteissa on kahden kuukauden aikana pidätetty noin 3400 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.