Mainos

Ranskan mellakat laantumassa

Viime yönä poltettiin viranomaisten mukaan runsaat 480 autoa ja 200 ihmistä pidätettiin. Määrät ovat selvästi pienempiä kuin viime viikonvaihteessa.

Ranskan presidentti Jacques Chirac sanoo, että Ranskaan ollaan nyt palauttamassa lakia ja järjestystä. Maan kaksi viikkoa jatkuneet mellakat ovat nyt alkaneet laantua.

Viime yönä poltettiin viranomaisten mukaan runsaat 480 autoa ja 200 ihmistä pidätettiin. Luvut ovat selvästi pienempiä kuin viime viikonvaihteessa.

Presidentti Chirac kehotti erityisesti lasten vanhempia "täyttämään velvollisuutensa". Presidentti sanoi "liian monien alaikäisten" osallistuneen esikaupunkien mellakoihin.

Kahden kuluneen viikon aikana poltettiin kaikkiaan yli 7000 autoa ja yli 2000 ihmistä otettiin poliisin huostaan ainakin vuorokaudeksi.

-Poliisivoimat eivät joutuneet oikeastaan lainkaan yhteenottoihin, kertoi Ranskan poliisikomentaja Michel Gaudin kommentoidessaan viime yön tapahtumia.

Poliisin mukaan lukuja merkittävämpää on se, että viime yönä esiintyi aiempaa vähemmän väkivaltaa. Kukaan ei loukkaantunut, ja suurimmilta tuhoilta vältyttiin. Mellakoita hillitsi myös yli 30 kaupungissa käyttöön otetut ulkonaliikkumiskiellot.

Osa poliiseista on kuitenkin sitä mieltä, että merkittävin mellakoita rauhoittanut tekijä oli eilisiltainen jalkapallomaaottelu Costa Rican ja Ranskan välillä.

Rähinöistä 200 miljoonan euron vakuutuslasku

Ranskan kaksi viikkoa jatkuneet levottomuudet tuovat vakuutusyhtiöille noin 200 miljoonan euron laskun. Arvion esitti tänään Ranskan vakuutusyhtiöiden keskusjärjestö.

Järjestön mukaan pelkästään autojen korvauksiin uppoaa 20 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.