Mainos

Ranskan liikenne takkuaa lakkojen takia

Ammattiyhdistykset vastustavat eläkeuudistusta, jonka perusteella rautateiden ja energia-alan työntekijät pääsisivät eläkkeelle nykyistä myöhemmin.

Ranskan matkustajajunaliikenne ja Pariisin julkinen liikenne ovat lähes kauttaaltaan seisahduksissa, kun työntekijät ovat aloittaneet lakon presidentti Nicolas Sarkozyn uudistushankkeita vastaan.

Pariisissa kulki aamulla vain muutama metrojuna. Saksan rautateiden mukaan myös Saksan ja Ranskan välisessä junaliikenteessä on päivän mittaan häiriöitä. Pariisin ja Lontoon välisessä junaliikenteessä ei sen sijaan pitäisi olla katkoksia.

Ammattiliitot ja Ranskan hallitus ovat aloittaneet kokouksen, jonka tarkoituksena on etsiä ratkaisua lakon aiheuttaneeseen eläkeuudistushankkeeseen. CGT-liiton johtaja Bernard Thibault avasi pään neuvotteluille eilisiltana sanomalla, että hän on valmis neuvottelemaan eläkeuudistuksen yksittäisistä osista. Hallituksesta neuvotteluihin osallistuu työministeri Xavier Bertrand.

Hallituksen tavoitteena on kumota 1930-luvulta peräisin olevat eläkkeet, joiden perusteella raskasta työtä tekevät rautateiden ja energia-alan työntekijät pääsevät eläkkeelle pari vuotta muita aiemmin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.