Mainos

Ranskan lentoliikenne uhkaa halvaantua huomenna

Ranskan ilmailuviranomaiset pyytävät lentoyhtiöitä supistamaan Ranskaan ja maasta pois suuntaavaa lentoliikennettä huomenna uhkaavan polttoainepulan ja uusien mielenosoitusten takia.

Pariisin Orlyn lentokentän lentoja pyydetään supistamaan 50 prosentilla ja kaikkien muiden kenttien 30 prosentilla.

Maan ammattiliitot valmistautuvat jatkamaan huomenna protesteja, joilla halutaan estää hallituksen suunnitelmat nostaa eläkeikää. Mielenosoituksia on kaavailtu lentokentille keskiviikkona, ja maan suurimman ammattiliiton edustajan mukaan harkinnassa on myös kenttien saartaminen.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy pitää kiinni suunnitelmistaan nostaa eläkeikä 62 vuoteen, ja hallitus vaatii loppua lakkoliikkeelle.

Polttoaine on loppunut maassa yli tuhannelta huoltoasemalta eläkelakkojen takia. Lakkoilijat ovat saartaneet yli kymmenen öljynjalostamoa ja lukuisia öljyvarastoja vastalauseena 60 vuoden eläkeiän nostoaikeille.

Pariisissa myös katumellakoita

Sadat nuoret ovat myös osoittaneet mieltään Pariisissa ja heittäneet kiviä poliisia kohti.

Mellakkajoukot turvautuivat kyynelkaasuun, kun opiskelijat sytyttivät auton tuleen ja yrittivät saartaa lähiökoulun. Opiskelijat protestoivat niin ikään eläkeuudistuspakettia vastaan.

Lisäksi rekkakuskit osoittavat mieltään ajamalla hitaasti moottoriteillä. Liikenne on jumissa Pariisin lisäksi monissa muissa kaupungeissa.

Lakot ja mielenosoitukset laajenevat entisestään huomenna. Parlamentin ylähuoneen on määrä äänestää eläkeuudistuksesta ylihuomenna.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters - ENEX)

Mielenosoittajat saartavat öljynjalostamoa Ranskassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.