Mainos

Ranskan lentolakko jatkuu

Ranskalaisen Air France -lentoyhtiön lentäjien lakko jatkui tänään toista päivää ilman merkkiäkään sovusta. Yhtiön johto ja lakkolaisten edustajat aloittivat tosin neuvottelut kiistakysymyksistä, mutta ne venyivät pitkiksi eivätkä tuottaneet tulosta.

Ranskan liikenneministeri Jean-Claude Gayssot varoitti julkisesti lakkolaisia häiritsemästä ensi viikolla Ranskassa alkavia jalkapallon MM-kisoja. Air France on nimetty kisojen "viralliseksi lentoyhtiöksi" ja sen koneiden on määrä lennättää tuhansia kisavieraita pelikaupunkien välillä.

-Ranska, Air France ja MM-kisat eivät saa jäädä lakkolaisten vangeiksi, Gayssot sanoi. Hän ja Air Francen johtaja Jean-Cyril Spinetta lupasivat suhtautua joustavasti lakkolaisten toiveisiin.

Kiista koskee Air Francen suunnitelmaa leikata lentohenkilökunnan palkkoja. Air Francen lentäjät ovat suuren yleisön silmissä hyvin palkattu joukko eivätkä lakkolaiset ole saaneet tavallisia kansalaisia puolelleen. Tästä huolimatta he eivät ainakaan tänään antaneet periksi, vaan jatkoivat työtaisteluaan, joka maksaa lentoyhtiölle noin 100 miljoonaa frangia vuorokaudessa.

Lakon takia Air France peruutti tänään noin kaksi kolmasosaa vuoroistaan. Air France kaikki lennot Suomeen on peruutettu 1. -3. kesäkuuta. Lakko ei vaikuta muiden lentoyhtiöiden kuten Finnairin Pariisin-lentoihin.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.