Mainos

Ranskan lentäjät uhkavat lakolla

Ranskan lentäjien suurin ammattijärjestö SNPL antoi eilen lakkovaroituksen. Työnseisaus alkaisi kesäkuun alussa aivan Ranskassa pidettävien jalkapallon MM-kilpailujen kynnyksellä.

Lentäjät vastustavat Air Francen aikomia palkanalennuksia. Lentäjien ammattijärjestön puheenjohtajan Jean-Charles Corbetin mukaan lakko alkaisi kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja kestäisi kaksi viikkoa. Lakkoa voidaan myös jatkaa.

SNPL on neljäs lentäjien ammattijärjestö, joka on tehnyt lakkoilmoituksen. Noin 60 prosenttia ranskalaisista lentäjistä kuuluu SNPL-ammattijärjestöön. Pienemmät lentäjien ammattiliitot lakkoilivat jo sunnuntaina ja maanantaina, jolloin Air France joutui peruuttamaan kolmanneksen lennoistaan. Lakkopäätös tehtiin Corbetin mukaan tiistai-iltana heti liikenneministeri Jean-Claude Gayssotin tapaamisen jälkeen, koska siinä ei ilmennyt mitään uutta. Lentäjät vaativat työnantajaa luopumaan palkanalennusaikeista, ennen kuin suostuvat aloittamaan neuvottelut.

Air Francen johtaja Jean-Cyril Spinetta paheksui RTL-radiossa lentäjiä jalkapallokilpailujen ottamisesta panttivangiksi. Spinetan mukaan on turha kuvitella, että lentäjien vaatimuksiin suostutaan vain lähestyvien jalkapallokilpailujen takia. Spinetan mukaan Air Francen on säästettävä 500 miljoonaa frangia eli noin 460 miljoonaa markkaa vuotuisista palkkakustannuksista. Air France ei voi Spinetan mukaan ylläpitää lentäjien palkkatasoa, joka asettaa yhtiön huonompaan asemaan kuin tärkeimmät eurooppalaiset kilpailijansa. Tähän asti laajimmat jalkapallon MM-kilpailut alkavat Ranskassa kesäkuun kymmenes päivä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.