Mainos

Ranskan ja Saksan neuvottelut edistyivät

Ranskan ja Saksan johtajat edistyivät tänään neuvotteluissaan mutta eivät päässeet vielä lopulliseen sopimukseen työllisyysnäkökohtien ottamisesta huomioon siirryttäessä yhteiseen valuuttaan.

Saksan liittokansleri Helmut Kohl ja Ranskan presidentti Jacques Chirac toivovat, että asiasta sovitaan EU:n huippukokouksessa Amsterdamissa ensi viikolla.

Kohl ja Chirac tapasivat Poitiers'ssa Länsi-Ranskassa. Chirac kertoi tapaamisen jälkeen, että maiden välillä on vielä joitakin erimielisyyksiä EU:n vakaussopimuksesta.
-Olisi kuitenkin väärin sanoa, etteivät maat ole myös yhtä mieltä asioista, hän lisäsi.

Oikeistolainen presidentti Chirac pyysi Saksan liittokanslerilta Helmut Kohlilta "ymmärtämystä" maansa uuden vasemmistohallituksen pyrkimyksille kasvattaa julkisia menoja taloudellisen kasvun ja uusien työpaikkojen luomiseksi. Kohl neuvotteli myöhemmin samasta asiasta myös Ranskan sosialistisen pääministerin Lionel Jospinin kanssa.

Ranska haluaa vakaussopimuksen liitteeksi taloudellista kasvua, työpaikkoja ja talouspolitiikkaa koskevia päätöslauselmia. Saksan ajama ja EU:n Dublinin huippukokouksessa joulukuussa hyväksytty vakaussopimus rankaisee maita, jotka kasvattavat budjettivajettaan Emuun liittymisen jälkeen.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.