Mainos

Ranskan hallitus tyrmistyi homoliitosta

Ranskan ensimmäisen homopariskunnan hääriemua varjosti maan hallituksen uhkaus mitätöidä liitto.

Ranskassa vietettiin tänään maan ensimmäisen homopariskunnan häitä. Hääriemua varjostivat kuitenkin maan hallituksen uhkaukset rangaista "laittomat" häät hyväksynyttä pormestaria sekä mitätöidä liitto.

Hääpari vannoi toisilleen uskollisuutta Bordeaux'n esikaupungissa Begles'ssä pormestari Noel Mameren silmien alla. Mamere sanoi olevansa ylpeä häistä eikä pitänyt itseään rikollisena. Maan sisäministeriö oli eri mieltä.

- Olen aloittanut rankaisutoimet Begles'n pormestaria kohtaan, joka päätti vastoin siviilioikeuden pykäliä hyväksyä kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen avioliiton, sanoi sisäministeri Dominique de Villepin.

Mamerea uhkaa määräaikainen pidättäminen työtehtävistä tai pahimmassa tapauksessa potkut. Pormestarin mielestä hallitus tekee pahan virheen.

- Yhteiskunnassa on paljon pahempia asioita kuin kahden toisiaan rakastavan ihmisen avioituminen. En ole huolestunut vaan onnellinen, sillä tiedän toimivani oikean asian puolesta, Mamere sanoi. Homopariskunnat voivat Ranskan lain mukaan rekisteröidä suhteensa, mutta järjestely ei takaa heille kaikkia samoja oikeuksia kuin aviopareille. Avioliittoa koskeva lakiteksti on sanamuodoltaan epämääräinen, mutta sitä on tulkittu niin, ettei homoliittoja sallita. Tuore aviopari on uhannut tehdä kantelun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle, jos viranomaiset mitätöivät heidän liittonsa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.