Mainos

Ranskan hallitus lupasi parantaa kodittomien asemaa

Pääministeri Dominique de Villepin on ehdottanut lakia, jonka nojalla asunnon etsijä olisi oikeutettu korvaukseen, ellei hän saa kotia. Hallitus käsittelee esitystä 17. tammikuuta.

Ranskan hallitus lupaa tehdä asunnosta samanlaisen perusoikeuden kuin koulutuksesta. Kodittomat ovat nousseet kuumaksi puheenaiheeksi Ranskassa presidentinvaalien alla.

Pääpuolueiden presidenttiehdokkaat, oikeiston Nicolas Sarkozy ja sosialistien Segolene Royal, ovat kilvan kiirehtineet parannuksia maan asuntotilanteeseen.

Pääministeri Dominique de Villepin vastasi arvosteluun ehdottamalla lakia, jonka nojalla asunnon etsijä olisi oikeutettu korvaukseen, ellei hän saa kotia. Hallitus käsittelee esitystä 17. tammikuuta.

Tiedotusvälineiden huomio kiinnittyi kodittomuuteen joulukuussa, kun Don Quijoten lapsiksi itseään kutsuva aktivistiryhmä pystytti 200 telttaa Pariisiin. Ryhmä tarjosi yösijaa kaupungin kodittomille, sekä hyväosaisille mahdollisuuden tutustua asunnottomien arkeen.

Kohusta kiusaantunut Ranskan hallitus lupasi 70 miljoonan euron hätäpaketin kodittomille. Avustusjärjestöt vaativat hallitusta lisäksi lisäämään valtion asuntotuotantoa. Järjestöjen mukaan maahan pitäisi rakentaa arviolta 800 000 asuntoa lisää.

Ranskassa on tällä hetkellä noin 100 000 koditonta. Avustusjärjestöjen mukaan yli kolmella miljoonalla ranskalaisella on asumiseen liittyviä vaikeuksia. Ihmisiä asuu kaduilla, nuhruisissa hotelleissa, asuntovaunuissa tai asunnoissa, joissa ei ole kylpyhuonetta tai lämmitystä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.