Mainos

Ranskan EU-ministeri ylistää Suomea

Ranskan EU-ministeri pitää Suomea yhtenä Ranskan tärkeimmistä kumppaneista Euroopassa. Suomeen eilen illalla saapunut ministeri Laurent Wauquiez ylistää Suomen ansioita innovaatiossa ja uudessa teknologiassa.

- Innovaation tehostaminen on paras keino talouskriisistä selviämiseen. Siinä Suomen ja Ranskan on johdettava yhdessä EU:ta, sanoi Wauquiez MTV:n uutisten haastattelussa.

On syitä, miksi Wauquiez tuntee Suomen erityisen hyvin.

- Isäni asui ja oli pitkään töissä Ruotsissa ja Suomessa. Koko lapsuuttani leimasivat sauna, murtomaahiihto ja pohjoismainen luonto. Rakastan molempia maita.

Suomi tärkeimpiä yhteistyökumppaneita

Wauquiezin mielestä Suomi on Ranskan tärkeimpiä eurooppalaisia partnereita.

- Innovaatioon ja uuteen teknologiaan liittyvän mission olen saanut pääministeri Francois Fillonilta, joka sanoi minulle: "Tee yhteistyötä Suomen kanssa! Se on paras maa Euroopassa". Me kaksi erilaista maata yhdessä sanomme EU:lle: innovaation täytyy olla ratkaisu talouskriisiin.

Ranskan edellinen Eurooppa-ministeri jätti laajasta matkailustaan huolimatta kokonaan väliin yhden EU-maan, Suomen. Tästäkin syystä on merkillepantavaa, että uuden ministerin kartalla Suomi on hyvin esillä.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.