Mainos

Ranskalla vaikeuksia euron painamisessa

Ranskalaisilla saattaa olla vaikeuksia painaa tarpeellinen määrä uusia euroseteleitä ensi vuodenvaihteeseen mennessä. Seteleitä painava yritys on myöhässä aikataulustaan teknisten ongelmien takia.

Ranskan pitäisi painaa yhteensä kaksi ja puoli miljardia euroseteliä, mutta tähän mennessä vain kolmannes tavoitteesta on saavutettu. Asiasta on huolissaan Ranskan kansalliskokouksen eli parlamenti talousasioita pohtiva komitea, joka on lähettänyt euroja koskevan kirjeen pääministeri Lionel Jospinille. Erään kansanedustajan mukaan Ranskan keskuspankki on jo pyytänyt seteleitä painavaa yritystä työskentelemään myös viikonloppuisin ja paperintoimittaja tekee töitä tauotta. Keskuspankki on myös päättänyt siirtää 100 euron seteleiden painamisen yksityisille yhtiöille, samalla kun alihankinnan osuus seteleiden tuotannosta kasvaa yhdeksään prosenttiin.

Euroopan keskuspankki kiisti viime kuun lopulla lehtitiedot, joiden mukaan euroseteleitä ei ehdittäisi painaa tarpeeksi vuodenvaihteeseen mennessä. Saksalaisen Frankfurter Allgemeine lehden mukaan kaikkiaan 14,5 miljardin eurosetelin painotöitä viivyttävät tekniset ongelmat.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.