Mainos

Ranskalaisyhtiö voitti Olkiluodon suururakan

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan rakennusurakan on määrä alkaa ensi kesänä. Reaktorirakennus on suunniteltu kestämään jopa suuren lentokoneen törmäys.

Ranskalainen rakennusyhtiö Bouygues Travaux Publics SA on voittanut Olkiluodon ydinvoimalan reaktorirakennuksen rakennusurakan. Framatome julkisti urakkakilpailun tuloksen tänään.

Kolme vuotta kestävän urakan on määrä alkaa ensi kesänä. Kyseessä on Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan suurin yksittäinen rakennushanke.

- Bouygues sai sopimuksen ankarassa kilpailussa, johon osallistui monia suomalaisia, ranskalaisia ja saksalaisia yhtiöitä. Bouygues toteuttaa urakan yhteistyössä useiden suomalaisten yritysten kanssa, kerrottiin Framatomesta.

Urakkasopimus käsittää Olkiluoto kolmosen reaktorirakennuksen, neljän turvajärjestelmärakennuksen sekä polttoainerakennuksen rakentamisen. Framatomen mukaan yhtiö pyytää rakennusyrityksiltä vuoden sisällä vielä tarjoukset useista apurakennuksista. Framatome ei julkistanut jättiurakan arvoa.

Rakennukset kuuluvat Suomen historian suurimpiin rakennustöihin. Rakennusten tiiviit betoniset ulkokuoret ovat osa EPR-laitoksen kattavaa turvallisuussuunnittelua. Reaktorirakennus on suunniteltu kestämään jopa suuren lentokoneen törmäys.

Ranskalaisen Arevan ja saksalaisen Siemensin omistama Framatome rakentaa Teollisuuden Voimalle Olkiluotoon 1600 megawatin tehoista EPR-ydinvoimalaa. Laitos valmistuu vuosikymmenen lopulla ja aloittaa kaupallisen sähköntuotannon vuonna 2009.

Teollisuuden Voiman uuden ydinvoimalan hinta on noin 3 miljardia euroa. Se on Suomen historian suurin yksittäinen teollinen investointi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 23.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.