Mainos

Ranskalaistutkimus: Viinin kohtuukäyttö kannattaa

Viinin kohtuullinen nauttiminen kannattaa. Uuden ranskalaistutkimuksen mukaan kahden tai kolmen viinilasillisen juominen päivässä vähentää riskiä sairastua syöpään tai erilaisiin sydäntauteihin.

Tohtori Serge Renaudin johtama ryhmä seurasi 34 000 ranskalaismiehen viininkulutusta vuodesta 1978 vuoteen 1993. Tutkijoiden mukaan pari lasillista viiniä päivässä nauttineiden miesten joukossa syöpätapauksia oli 20 prosenttia vähemmän kuin absolutistien tai rankasti ryyppäävien miesten ryhmissä. Hieman viiniä nauttineiden miesten ryhmässä oli myös 20 prosenttia vähemmän sydänkohtauksia kuin muissa ryhmissä.

Tällä viikolla julkaistun tutkimuksen mukaan tulokset ovat pätevät kaikissa sosiaaliluokissa, eikä painolla, fyysisellä kunnolla tai tupakoinnilla ollut saatuihin tuloksiin vaikutusta. Tutkimuksen vetäjä painottaa kuitenkin sitä, että ainoastaan viinin kohtuullinen nauttiminen kannattaa. Ihmisten on turha lipittää viiniä lasikaupalla ja luulla tämän säästävän heidät sydänkohtaukselta tai syövältä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.