Mainos

Ranskalaispoliitikot: Moniavioisuus osasyy mellakoihin

Ranskalaiset konservatiivipoliitikot ovat sitä mieltä, että moniavioisten perheiden lapsilla on ongelmia integroitua ranskalaiseen yhteiskuntaan.

Ranskan johtavat konservatiivipoliitikot arvioivat, että moniavioisuus on yksi syy maassa viime viikkoina riehuneisiin lähiömellakoihin.

Hallitsevan UMP-puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja Bernard Accoyer sanoi ranskalaisradion haastattelussa, että suurten, moniavioisten perheiden lapsilla on ongelmia integroitua yhteiskuntaan.

Myös työministeri Gerard Larcher totesi brittiläisen Financial Times -lehden haastattelussa, että suuret, moniavioiset perheet johtavat välistä epäsosiaaliseen käytökseen, jos nuorelta puuttuu isän malli. Tämä vaikuttaa Larcherin mukaan nuorten työllistymisvaikeuksiin.

Sisäministeri Nicolas Sarkozy puolestaan korostaa, että Ranskan on tehostettava keinoja vähemmistöjen työllistymisen helpottamiseksi.

- Jotkut ihmiset eivät voi lähteä samalta viivalta, koska heillä on tietty haittaava ominaisuus -ihonväri, kulttuuri tai alue, jolta he tulevat. On meidän asiamme auttaa heitä, Sarkozy totesi.

Ranskan parlamentin ylähuoneen eli senaatin oli vielä illan kuluessa määrä äänestää hätätilavaltuuksien jatkamisesta kolmella kuukaudella. Kansalliskokous eli alahuone hyväksyi hallituksen esityksen tiistaina.

Lain nojalla paikallisviranomaiset voivat muun muassa julistaa paikallisen ulkonaliikkumiskiellon.

(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.