Mainos

Ranskalaispoliitikko sai sakkoja rasismista

Äärioikeistolainen ranskalaispoliitikko Jean-Marie Le Pen tuomittiin tänään oikeudessa Ranskan rasismin vastaisten lakien rikkomisesta. Le Pen joutuu maksamaan 300 000 frangia toistettuaan julkisesti tunnetun väitteensä, että natsien kaasukammiot olivat vain eräs yksityiskohta toisen maailmansodan historiassa. Hänen on tällä summalla maksettava oikeuden päätöksen julkaiseminen kuudessa päivälehdessä ja kuudessa viikkojulkaisussa.

Lisäksi Le Pen joutuu maksamaan yhden frangin vertauskuvallisen vahingonkorvaussumman samoin kuin myös häntä vastaan syytteen nostaneiden 13 ihmisoikeusryhmän oikeuskulut.

Siviilioikeuden tuomio ei vaikuta Le Peniä vastaan samasta syystä aloitettuun rikosoikeudelliseen prosessiin, jonka takana ovat Pariisin syyttäjäviranomaiset.

Le Pen, joka on äärioikeistolaisen Ranskan kansallisrintamapuolueen puheenjohtaja, sanoi vuonna 1987 radiossa: "En sano, ettei kaasukammioita ollut olemassa. Itse en nähnyt niitä. En ole tutkinut asiaa, mutta luulen, että se on vain eräs yksityiskohta toisen maailmansodan historiassa." Viime kuussa hän toisti suurin piirtein saman asian.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.