Mainos

Ranskalaislaivan miehistö vapautettiin Somaliassa

Merirosvojen kaappaaman ranskalaisen loistoristeilijän miehistö vapautettiin tänään Somaliassa.

Ranskan armeijan mukaan panttivangit saatiin vapaaksi ilman välikohtausta eikä lunnaita maksettu "julkisista varoista".

Ponant-loistopursi oli matkalla Seychelleiltä Välimerelle, kun siihen hyökättiin Adeninsalmessa Somalian ja Jemenin välissä viikko sitten.

Osa merirosvoista pidätettiin ilma-iskussa sen jälkeen kun Ponantin miehistö oli päässyt vapauteen, Ranskan armeijan esikuntapäällikön Jean-Louis Georgelin kertoi.

Tiedot pidätysoperaation kulusta olivat ristiriitaisia.

Paikallisen kuvernöörin mukaan kolme ihmistä sai surmansa ja seitsemän haavoittui. Uutistoimisto Reutersin haastattelema silminnäkijä sanoi viiden paikallisen asukkaan kuolleen tulituksessa, kun kuusi helikopteria tulitti rannalla olevaa merirosvojoukkoa, joka vastasi rakettituleen ilmantorjunta-aseella.

Ranskan presidentinkanslia kiisti jyrkästi, että pidätysoperaatiossa olisi saanut surmansa sivullisia. Ranskalaisviranomaisten mukaan ainoa laukaus, joka ammuttiin, sammutti kaapparien veneen moottorin.

- Merirosvoja kohti ei ammuttu, Georgelin sanoi lehdistötilaisuudessa Pariisissa.

Takaa-ajo kesti viikon

Kuusi merirosvoa pidätettiin ja lennätettiin Ranskan sota-alukseen, joka oli seurannut kaapatun aluksen kulkua viikon ajan.

Ranskalaishelikopterit iskivät merirosvojen kimppuun, kun nämä rantautuivat maihin Somalian koillisrannikolla syrjäisessä Jariban kylässä. Se sijaitsee 25 kilometriä kaapatun Ponant -aluksen ankkuripaikasta.

Somalian rannikko kuuluu maailman vaarallisimpiin vesiin. Kaikkia alueella liikennöiviä aluksia on kehotettu pysymään vähintään 200 merimailin päässä rannikosta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.